Hoe meetĀ je de maat van de halsband?

Een goedpassende halsband is belangrijk.
Onze halsbanden worden op maat gemaakt, (tekenbanden zijn er in standaard maten), en dus is het van belang dat u goed meet.
Het beste is om de maat op te nemen met een flexibel meetlint. (heeft u dat niet, neem dan een stukje touw en meet dat zorgvuldig na).
Ook is het belangrijk dat u de maat neemt, (Groene lijn) en dat u dat controleert bij de blauwe lijn of de halsband dan niet heel makkelijk over de kop van de hond heen kan.
Ook bji een halfcheck is deze maat van belang, op het moment de ringen van de halfcheck elkaar raken, is dat de gemeten maat. Een halfcheck kan wel bij een ontspannen lijn naar beneden zakken tot de roze lijn.
Houd rekening met hoe strak u de halsband meet, een te strakke halsband is oncomfortabel.
Bij bestellen houden wij exact deze maat aan. Wij rekenen niets bij voor extra ruimte of dikke vacht.
De voorkeur is deze manier van meten, en dus niet uw bestaande halsband te meten.
Kar-O-Sel is niet verantwoordelijk voor de maatvoering opgegeven door de klant. U krijgt wat u besteld. Daar halsbanden op maat gemaakt worden kunnen ze niet geruild of retourgezonden worden als de maat achteraf toch niet klopt.
Een halsband die plat op tafel wordt gelegd is altijd langer dan de maat die u nodig hebt, door de dikte van de halsband wordt de binnenkant kleiner. Die binnenkant is de maat waarop wij de halsbanden maken.

Halsbanden van Biothane/waterproof webbing of halsbanden met een adapter zullen gemeten worden tot het middelste gaatje.